”In de schijnwerpers”: Atletico ’73

In ”In de schijnwerpers” zetten wij sportclubs/verenigingen op het sportpark in het zonnetje. Als eerste is Atletico’73 aan de beurt. Veel leesplezier.

 

Atletico ’73

Je kunt bij onze atletiekvereniging op veel manieren aan de slag. Vaak wordt er bij atletiek gedacht aan hardlopen. Gedeeltelijk klopt dat natuurlijk ook, maar er is veel meer mogelijk bij deze moeder der sporten.

Toch maar eerst over het hardlopen. Bij Atletico’73 leer je hardlopen. Veel mensen beginnen met hardlopen. Zeker in deze tijd waarin het coronavirus ons behoorlijk dwars zit. Het is goed om te bewegen. Als je echt beter/sneller wilt worden, is het tijd om je aan te sluiten bij een atletiekvereniging. Simpel: Bij Atletico’73 leer je hardlopen. Bovendien loop je dan met een groepje atleten en blijkt dat het helemaal geen individuele sport is, wat vaak wordt gezegd. Moet je al goed kunnen hardlopen en veel ervaring hebben? Nee, zeker niet. We hebben loopgroepen van verschillende niveaus, maar ook start er twee keer per jaar een groep die nog aan het begin staat van een leuke ontdekkingsreis: start to run. In ongeveer zeven weken leer je om 20 minuten achterelkaar te rennen. 

Ook kun je je aanmelden voor de wandelgroep. Dit is een groep, die veel meer doet dan wandelen. Het is sportief wandelen. Er worden veel oefeningen gedaan, die de lenigheid en coördinatie bevorderen. Soms wordt deze groep ook gebruikt als een opstart voor het hardlopen. Atleten met blessures kunnen tijdelijk in deze groep blijven bewegen. Is de blessure voorbij dat verhuizen ze weer naar hun duurgroep.

Bij Atletico’73 ben je dus welkom als beginner (start to run), maar ook als wereldtopper (Bram Som, Arnoud Okken beide Europees kampioen 800 meter en Thijmen Kupers)

Op de baan (400 meter) wordt er natuurlijk ook gelopen. De sprint, het hordelopen, steeplechase, 5 en 10 KM bijvoorbeeld. Deze atleten zijn ondergebracht in de technische groepen. Vanaf 6 jaar kun je lid worden van onze vereniging. De jeugd doet alle onderdelen: werpen, springen, sprint en duurloop. Om nog preciezer te zijn: hoog-ver-polsstokhoogspringen-discus-kogel-fortexwerpen-speer-gewicht werpen-kogelslingeren-steeplechase-estafette-sprint-horden-400m-800m-3000m-5000m-10.000m-halve en hele marathon en eigenlijk nog veel meer). Onze trainers (duur en technisch) zijn allemaal opgeleid. Hoe langer een jonge atleet alle onderdelen blijft beoefenen, hoe beter dat voor hem/haar is. Specialiseren doen we op latere leeftijd. Dan merk je zelf ook dat je bijvoorbeeld polsstokhoogspringen wel erg leuk vindt. 

Wedstrijden vinden plaats in competitieverband met verenigingen uit onze regio. Maar je kunt door je trainer ook uitgenodigd worden om aan de D of C  spelen mee te doen. Deze zijn altijd in Amsterdam. Nederlandse kampioenschappen indoor worden in een hele mooie wedstrijdhal in Apeldoorn gehouden.

In de winter bezoeken we allerlei crossjes in de omgeving.

Dalindgroepen. Door atletiek leer ik nieuwe dingen. Dat gaat natuurlijk op voor iedereen. Op vrijdagavond trainen onze dalindgroepen. Sommige atleten van deze groep hebben autisme. Opgeleide trainers met hun assistenten geven atletiek aan zo’n vijf atleten per groep. Heb je belangstelling voor deze groep kom dan eens langs, maar is het wel prettig als er eerst een afspraak gemaakt wordt. 

Ook rijden er bij ons Framerunners op de baan. Dit zijn atleten, die moeilijk kunnen lopen en hulp krijgen van een frame. Net zoals een bladerunner een blade heeft ter ondersteuning. 

Wil je opgeleid worden als trainer, jurylid, scheidsrechter, wedstrijdcommissaris dan ben je ook daarvoor bij ons aan het goede adres. Waalstraat 5 Gendringen. 06-38104632. Kijk op onze website (https://web.atletico73.net/) óf kom gewoon eens kijken (als het weer mag). 

Jan Jolink

 

 

Leave a Reply