Gezamenlijk Koningsspelen op het sportpark

  • Bericht auteur:

Op vrijdag 17 april 2020 werden in heel Nederland de Koningsspelen georganiseerd waar scholen in het primaire onderwijs aan meedoen. Het doel was kinderen en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk zijn, maar vooral ook heel leuk is. 

Dit jaar organiseerde Helpgewoon Buurtsport in samenwerking met 2e jaar studenten van het Graafschap College Sport en Bewegen de Koningsspelen voor 3 basisscholen uit Ulft. 
Hierbij zullen de leerlingen uit groep 5 t/m 8 van de Oersprong, Mariaschool en Woelwaters op het sportpark verschillende sporten beoefenen en clinics krijgen van de diverse sportverenigingen. Zo laten we de kinderen écht kennis maken met de verschillende sporten.

Het was een gezellige en sportieve dag, waarbij ongeveer 400 leerlingen in beweging worden gezet en enthousiast gemaakt worden voor sport en bewegen!